یادداشت

چهار مرحله عذرخواهی واقعی

چهار مرحله عذرخواهی واقعی

خیلی وقت‌ها از هم عذرخواهی می‌کنیم، اما انگار دلمون نمی‌خواد اینکارو انجام بدیم! خیلی وقت‌ها یکی ازمون عذرخواهی می‌کنه، ولی انگار داره ادا درمیاره و از ته دلش نیست! پس چی باعث میشه که یک عذرخواهی واقعی باشه؟

عذرخواهی صادقانه ۴ مرحله داره که باید همش‌رو حسابی تمرین کنیم!

عذرخواهی واقعی

بارها شده که فردی کاری انجام داده که باعث رنجش ما شده و وقتی که ازمون عذرخواهی کرده، به دل ما نچسبیده و احساس کردیم که درک نشدیم و اون عذرخواهی واقعی نیست!

عذرخواهی واقعی، ۴ مرحله داره:

  1. گوش دادن فعالانه: در مرحله اول شما باید اجازه بدین طرف مقابل صحبت کنه و هر چیزی که فکر و احساس می‌کنه به زبون بیاره. اگر متوجه شدی که حالت تدافعی داری، چند نفس عمیق بکش و سعی کن همچنان بهش گوش بدی.
  2. ابزار همدلی: خودت رو جای فرد مقابل بذار. چه احساسی بهت دست میده؟ این کار باعث میشه که دردش رو بفهمی، براش ارزش قائل بشی و بهش نشون بدی که عواقب کاری که کردی رو درک می‌کنی.
  3. پشیمانی: مسئولیت کاری که کردی رو بپذیر و دقیقا بگو برای چی داری عذرخواهی می‌کنی. (ببخشید که …)
  4. برنامه‌ریزی: در این مرحله باید برای تغییر دادن اون موضوع برنامه‌ریزی کنی اما یادت باشه قول الکی ندی! مطمئن شو که از کلماتی استفاده کنی که وعده‌های دروغین نباشن.

یادت باشه که…

بعد از اینکه عذرخواهی کردی، انتظار بخشش سریع از طرف مقابل نداشته باشی! چون که هدف از عذرخواهی اینه که بهش نشون بدی تاثیری که روش گذاشتی رو درک می‌کنی، نه اینکه بخوای واکنش یا پاسخ خاصی بگیری.

تو بگو!

آخرین بار کی ازت عذرخواهی کردن ولی احساس کردی فیکه؟

چه عذر خواهی‌ای به دل تو می‌چسبه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *